Kindermassage

In deze drukke maatschappij wordt er veel van kinderen verwacht; school, sport, sociale activiteiten.. De ontwikkeling van een kind is de afgelopen jaren enorm versneld. Helaas gaat dit ook gepaard met klachten die kinderen kunnen ervaren,  zoals; onrust, spanningen, moeilijk in slaap vallen, gedragsproblemen, bedplassen etc.

Vanuit verschillende onderzoeken is gebleken dat massage voor kinderen heel effectief werkt.  Kinderen die regelmatig worden gemasseerd slapen dieper en rustiger, groeien beter en zitten lekkerder in hun vel. Hierdoor vertonen ze minder "boos" gedrag. Daarnaast leren kinderen hun lichaam beter kennen, kunnen ze beter hun grenzen aangeven en krijgen ze meer zelfvertrouwen. 

Kindermassage brengt kinderen in balans. Daarom kan het ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD, ADD of autisme.  

Intakegesprek

 

Van tevoren vind ik het erg prettig om kennis te maken met jou en je kind, zodat we iets meer van elkaar te weten komen. Een soort intakegesprek om wederzijdse verwachtingen uit te spreken.

Afhankelijk van jullie situatie kijken we waar jouw kind behoefte aan heeft.

Als de klik er is, maak ik graag een eerste massageafspraak.Vertrouwen

Het belangrijkste is  dat je kindje zich prettig voelt en durft aan te geven wat ze wel en niet fijn vindt.  

Dit is een van de redenen waarom ik eigenlijk altijd masseer bij het kind thuis. Op die manier ben je er als ouder altijd bij aanwezig en is het kind in haar eigen vertrouwde omgeving.

De massagetafel en andere benodigdheden neem ik allemaal mee. Je hoeft dus zelf nergens voor te zorgen.


Stel dat je het toch prettiger vindt om naar de praktijk te komen, is dat natuurlijk ook mogelijk. 

 

BIEN & ZOET

BIEN & ZOET geeft kindermassages aan kinderen van 4 - 12 jaar. 

Naast individuele massages organiseren wij ook massagetrainingen op basisscholen als aanvulling op een pestprotocol/kanjertraining.
Deze trainingen worden op maat gegeven.